Actueel

Vrijwilliger Wim in de spotlights!

 

 

Het is vandaag de dag van de vrijwilliger!

Met vrijwilligerswerk kan je iets betekenen voor een ander, samen plezier maken of ondersteunen bij activiteiten. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven

Onze vrijwilligers maken het verschil en zijn van onschatbare waarde voor onze cliënten!

Wij stelden een aantal vragen aan één van onze vrijwilligers: Wim.

Waarom heb je ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te doen?

Na ruim 40 jaar in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest was er ruimte om mijn tijd anders in de delen. Hele dagen thuis zitten is niet mijn ding en al snel was het duidelijk dat er veel mensen en instanties zijn die staan te springen om hulp.

Hoe ben je in de gehandicaptenzorg terecht gekomen?

Ik weet uit ervaring van een familielid met een beperking dat er heel veel moet gebeuren en het zonder vrijwilligers lastig wordt. De keuze om in deze richting iets te gaan doen was daardoor niet moeilijk en ik ben blij dat ik met mijn hulp bij het Eksternest een bijdrage kan leveren.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het enthousiasme waarmee je begroet wordt is geweldig. Je merkt dat begeleiding en clienten van het Eksternest het leuk vinden dat je er weer bent. Als ik thuis vertel wat ik gedaan heb krijg ik regelmatig te horen dat ze duidelijk kunnen zien dat ik het leuk vind.

Zou je vrijwilligerswerk aanraden?

Iemand die tijd heeft of krijgt raad ik zeker aan om te gaan kijken bij Triade Vitree, zij hebben heel veel verschillende mogelijkheden waarin je als vrijwilliger op een leuke manier iets kan betekenen voor een ander.

 

----------------------------------------------------------------------------

Het Eksternest verzorgt 180 lunchpakketjes voor jubileum Zorggroep Almere

 

Gelukkig zitten wij niet stil, tijdens de tweede sluiting van de horeca. De dagbesteding gaat zoveel mogelijk door en dat betekent dat onze medewerkers nog steeds mogen komen. Wij voeren nog zoveel mogelijk horeca werkzaamheden uit, omdat onze medewerkers natuurlijk voor de horeca hebben gekozen en hier ook hun passie ligt. Wij mogen daarnaast ook nog steeds cateringen bezorgen en wij kregen dan ook vorige week een mooie opdracht vanuit Zorggroep Almere.

Zorggroep Almere bestaat namelijk 10 jaar en wilde hun medewerkers trakteren op een feestelijk lunchpakket, wel te verstaan 180 lunchpakketjes! Al deze lunchpakketjes werden met plezier en zorg persoonlijk door onze medewerkers versierd en verpakt. Natuurlijk werken er alleen maar toppers en hebben wij dit binnen het tijdsbestek af kunnen maken.

180 tasjes werden door onze medewerkers versierd, door middel van mooie tekeningen. Daarnaast hebben zij 180 confettizakjes gemaakt, 180 krentenbollen, 180 broodstengels, 180 donuts en 180 witte bolletjes verpakt in zakjes. Om al deze producten uiteindelijk in de tasjes te doen aangevuld met wat te drinken en een stuk fruit, zodat de medewerkers van Zorggroep Almere van een welverdiende lunch kunnen genieten na al het harde werken!

Wilt u nou ook genieten van een heerlijke lunch of bijvoorbeeld een High Tea? Klik hier voor meer informatie over het bezorgen of afhalen.

Het Eksternest is weer open voor haar gasten

Wisten jullie, dat wij sinds maandag 29 juni weer open zijn? In verband met het Coronavirus hebben wij wel een aantal aanpassingen aangebracht zoals looproutes en diverse plekken ingericht voor desinfectie. Ook kunnen wij mededelen dat wij een nieuwe menukaart hebben!
Komen jullie de nieuwe gerechten uitproberen of kiezen jullie voor onze traditionele maar vernieuwde high tea?

Wij verzoeken je vooraf te reserveren via (dit kan ook aan de deur)

http://www.eksternest.nl/contact-route
eksternest@triade-flevoland.nl

Wij verwelkomen jullie graag weer bij Het Eksternest!!!

Eksternest blijft nog even dicht

Omdat de zorg voor onze cliëntmedewerkers voorop staat, heeft Triade ervoor gekozen om de horecalocaties Eksternest, Tante Truus, Puur op Smaak en Roest nog niet te openen per 1 juni.

Het kabinet staat terrassen en restaurants toe per 1 juni weer open te gaan, mits zij zich aan een aantal regels houden. Deze openstelling komt voor ons nog wat te vroeg. We vinden de zorg voor onze medewerkers het meest belangrijk en bekijken momenteel hoe we op een zo veilig mogelijke manier de horecalocaties weer op kunnen starten. We zoeken steeds weer het evenwicht tussen vrijheid en veiligheid voor cliënten, verwanten en begeleiders en natuurlijk onze gasten.

We houden jullie op de hoogte en hopen onze gasten snel weer te kunnen ontvangen.

Kun je echt niet langer wachten? Bestel dan voor thuis een heerlijke taartjes box uit eigen keuken via https://www.lekkersvantruus.nl/taartjesbox

Koken voor de woningen

Sinds het sluiten van onze horecalocaties zetten wij ons personeel op diverse manieren in om zorg te kunnen blijven leveren aan cliënten. Dus ook onze koks zetten zich in! Zo bereiden zij 3 keer per week vanuit het Eksternest een gezonde en verantwoorde maaltijd voor diverse woningen van Triade.

Het bereiden van gerechten van onze kaart en voor onze gasten is voor deze professionals dagelijkse kost. Maar is het net zo eenvoudig om voor gasten te koken als te koken voor een woning van onze cliënten? Dat lukt gelukkig heel goed hoewel er wel rekening gehouden moet worden met dieet wensen, allergieën en mensen die geen vlees/varkensvlees eten of geen vis. Het resultaat mag er zijn! Zo voorzien ze alle warme maaltijden standaard van verse groenten of een salade en varieert het menu van lasagne tot hartige taart en aardappelschotels. 

Als de maaltijden zijn bereid, worden deze geleverd aan verschillende woningen van Triade in Almere. De bewoners en woonbegeleiders zijn dol enthousiast en genieten echt van de kookkunsten van de koks. Een woonbegeleidster gaf aan dat ze zelf echt niet zo lekker kookt als onze chefs!

Nieuwe Piggy beloningen

Hoewel wij jullie als gasten enorm missen in deze tijden willen wij je laten weten waar wij mee bezig zijn. Het gaat namelijk nog leuker worden om de Piggy punten te sparen!

De beloningen die er nu zijn, zijn bijvoorbeeld een gratis kopje koffie of een stukje appeltaart. Maar wat dacht je van een hele appeltaart voor thuis, af te halen bij Café Roest? Gratis snoep bij Tante Truus? Of lunchen bij het Eksternest?

De beloningen verschillen per locatie. Bij alle locaties kun je sparen op dezelfde pas. Deze gespaarde punten kan je dan weer bij een locatie naar keuze inleveren. Vergeet bij het afrekenen dus niet je Piggy pas te scannen. Dit kan met de pas zelf, maar ook via de Piggy app.

Welke beloningen er allemaal komen, is nog een verrassing. Houd de website in de gaten!

Eksternest sluit vanwege Corona-maatregelen

Triade sluit al haar horeca-ondernemingen voor het publiek, dus ook Het Eksternest. Dit is het gevolg van de landelijke maatregelen die genomen zijn vanwege uitbraak van het coronavirus.

Zondag 15 maart zijn er nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt om besmetting van het coronavirus onder controle te krijgen. De belangrijkste maatregelen betreffen het sluiten van horeca en scholen.

In al onze maatregelen volgen we nauwlettend de landelijke richtlijnen en adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Telefonisch zijn we momenteel nu wat moeilijker bereikbaar, maar onze mailbox wordt bijgehouden. Vragen? Stuur een mailtje naar: eksternest@triade-flevoland.nl 

 

 

Internationale Vrouwendag

Vrijheid is het thema van internationale vrouwendag zondag 8 maart. Ook binnen de sociale ondernemingen vinden we ‘vrijheid’ een waardevol begrip. We stelden een aantal vragen over dit thema aan onze medewerkster Cheryll.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Cheryll:
Voor mij is vrijheid het hebben van mijn eigen huis en daar alleen en zelfstandig kunnen wonen. Vrijheid is ook dat ik zelf beslissingen kan nemen. Alles dat ik heb bereikt in mijn leven komt doordat wij in vrijheid leven.

Ben je trots om een vrouw te zijn?
Cheryll:
Ik ben trots om een vrouw te zijn, ik ben zelfstandig en kan gaan en staan waar en wanneer ik wil.

Wat vind je van de rechten die we vroeger hadden?
Cheryll:
Met de rechten van vroeger ben ik het niet eens! Het gevoel dat ik krijg als ik eraan denk aan dat vrouwen vroeger zo weinig mochten, is niet een leuk gevoel. Ik ben blij dat het nu veranderd is.

Wat vind je van de rechten die wij vrouwen nu hebben?
Cheryll:
Ik vind het goed dat vrouwen nu mogen stemmen en hun mening uiten. Gelukkig is er voor vrouwen veel veranderd.

Ben je blij met de rechten die jij zelf nu hebt?
Cheryll:
Ja ik ben blij met de rechten die ik nu heb. Ik ben supertrots dat ik nu ook mijn eigen huis en spullen heb, zoals een fornuis en een wasmachine. 

Internationale vrouwendag werd in 1911 voor het eerst gevierd. Nederland deed een jaar later ook mee. De dag staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. Meer vind je op de website van Internationale Vrouwendag.

Het Eksternest is een sociale onderneming van Triade. Op alle locaties van Triade wordt gewerkt met aandacht en trots, waarbij plezier voorop staat. Op onze locaties werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Lees meer op onze ‘over-ons’ pagina over wie wij zijn, wat wij doen en wat we bieden.

 

Speurtocht: Lammetje Luit

Het is lente! Het leukste seizoen van het jaar voor een heerlijke (bos)wandeling. Lammetje Luit is een speurtocht van 1,7 km in het Vroege Vogelbos. Lammetje Luit is geboren in de schaapskooi van het Vroege Vogelbos. Hij woont hier met zijn hele familie, een kudde schapen. Via de lammetjesroute ontdekt u alles over het leven van de schapen.

Het routeboekje is voor €1,50 verkrijgbaar bij het Eksternest.


 

Clientmedewerkers ontvangen certificaat

Januari 2018

Het afgelopen jaar hebben de medewerkers van sociale ondernemingen Roest, Tante Truus en het Eksternest hard gewerkt aan het behalen van hun certificaten in de horeca. Gisterenavond zijn de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst in Corrosia, in het bijzijn van familie en ouders uitgereikt.

Triade werkt voor de ontwikkeling van cliënten op de dagbestedingslocaties met certificaten. Zo zijn er certificaten te behalen voor winkelmedewerker, mise en place (kok), barvrouw/-man, etc. Stapsgewijs leren de cliënten omgaan met de dagelijkse praktijk en werken ze aan voorgeschreven doelen. Dit zijn competenties uit de horeca opleidingen MBO niveau 1, deze zijn herijkt naar Triade certificaten. Zo kunnen de cliënten op hun eigen tempo dezelfde competenties behalen.

Op 29 januari hebben 65 cliënten van Triade een certificaat ontvangen.

Lees hier het verhaal van cliëntmedewerker Jantina, zij behaalde via Triade het basiscertificaat hygiëne.